Неделният ден ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони от Югозападна и  България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът от северозапад в Дунавската равнина ще се усили и температурите слабо ще се понижат.

Максималните температури ще се повишат до 31-33°С, по-високи в Горнотракийската низина, Южна България и Северна България – до 35-36°С.

Времето по Черноморието

генерал агрохимикали

През нощта срещу неделя над крайните североизточни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме валежи и гръмотевици, но след полунощ явленията ще затихнат. Максимални температури на въздуха – 29°-31°. Морската вода ще е 24°-26°.

Времето в планините

Отново ни очаква чудесно време за разходки и туризъм, но нека да се вземат под внимание очакваните следобедни валежи! Около обяд в масивите от Западна  България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 25°, на 2000 метра – около 19°.

Източник: meteobalkans.com