Няколко дни, след като ВМРО обяви края на „Обединени патриоти“ и тръгна към самостоятелно явяване, НФСБ на Валери Симеонов обяви, че вече има нов партньор в националистическия спектър – „Воля“ на Веселин Марешки.

На брифинг в парламента двете политически сили обявиха дебюта на “Патриотична коалиция – „Воля“ и НФСБ“.

Двамата лидери обявиха, че ще се борят за по-високи доходи, борба с картелите, ограничаване на ДПС и… безплатни лекарства.

Ние с г-н Марешки, като представители на бизнеса, няма как да не издигнем в приоритет подкрепата на малкия и среден бизнес“, заяви лидерът на НФСБ, като той посочи, че ще се борят и с „олигархичните зависимости“.

„Неграмотните, тези, които са рецидивисти и рушители на българската Конституция, да нямат права. Да нямат права да гласуват и да определят съдбата на тези, които са честни към българския народ и българската държава. Да нямат право на безплатни лекарства. Отиват, завършват училище и се нареждат рамо до рамо до всеки български гражданин“, обяви Марешки.

Симеонов подчерта, че обединението е „на принципна база“.

„Очакваме, с огромната подкрепа на българския народ, която ще реализираме, да участваме в следващото управление“, заяви на свой ред Марешки.

И продължи:

„Дай Боже, в следващия парламент патриотите да бъдат по-голяма група, по-сплотена група, по-идеалистична група, група, която да не е обвързана с всякакви корупционни… дори съмнения за корупция. В нашите партньори това беше много основно, не сме чули до момента такива неща за тях“.

След изказванията нямаше възможност за журналистически въпроси.