Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отрича да е показвал среден пръст на протестиращите ресторантьори в сряда.

„Отворих прозореца, за да погледна. Една група от 5-6 човека започнаха да крещят вулгаризми, обиди. Направих така, че ги попитах къде ви е ума”, заяви Валери Симеонов по Нова. И показа знака – показалец, насочен към челото.

„Показах знак, с който питах къде са ви главите. Не съм сигурен, че тези хора бяха от протестиращите, събрали се да защитават своя бизнес”, заяви още Симеонов.

И подчерта, че самият той членува в най-голямата тяхна организация.

И с организаторите на митинга от няколко дни обсъждаме колко е целесъобразно да се търси диалог, или да се отиде на митинг”, каза Симеонов.

„Аз съм единственият политик, който поддържа тезата, че отварянето на ресторантите при спазване на мерки не носи по-голяма опасност от отварянето на училищата”, допълни лидерът на НФСБ.

Симеонов коментира, че протестното отваряне на ресторантите на 1 февруари ще донесе само напълване на хазната с глоби.

„Трябва да се търси диалог с щаба и министър-председателя”, заяви още той.

Заместник-председателят на Народното събрание смята още, че мерките за бизнеса са неефективни. Като собственик на два хотела с ресторанти, самият той твърди, че не е кандидатствал по никоя мярка за подкрепа от държавата.

Когато не работи един ресторант, какви 80% ще дадеш на работещите и ще чакаш още 20% от работодателя, като той няма откъде да ги даде”, коментира Симеонов.

Относно новата заповед, с която се въвеждат задължителни PCR-тестовете за идващите у нас чужденци, Валери Симеонов също подкрепи идеята да се правят антигенни тестове, защото са по-евтини и достатъчно точни.