От Централната избирателна комисия напомнят, че крайният срок за подаване на заявления за допускане и регистрация в ЦИК на партиите и коалициите в новите избори за кметове на 27 септември 2020 г. е до 17 ч. на 12 август 2020 г.

Приемането на документите се извършва всеки работен ден от 9,00 ч. до 17,00 ч.в сградата на Народното събрание, пл.”Княз Алекснадър 1″№1, вход от към бул.”Дондуков”.

Съгласно указ на президента избори ще се проведат за кметове на кметство Къпиновци, община Исперих, на кметство Бозвелийско, община Провадия, на кметство Соколаре, община Бяла Слатина, на кметство Карлуково, община Луковит. За свой управник ще гласуват и жителите на кметство Брезен, община Ардино, на кметство Соколино, община Момчилград, на кметство Киченица, община Разград, на кметство Изворище, община Бургас.

На 27 септември пред урните ще застанат избирателите на община Септември, на кметство Брягово, община Първомай, на кметство Аканджиево, община Белово, на кметство Славяново, община Попово. Кметски избори ще има и в кметство Тенево, община “Тунджа” и кметство Карагеоргиево, община Айтос.