Полицаи от столичното Трето РУ предприеха действия, след като на 22 януари в публичното пространство бе разпространен видеоклип със заснет побой пред столичен търговски център.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия и разузнавателни беседи, служителите на реда установиха участничките в хулиганската проява. Оказва се, че това са девет момичета на възраст между 13 и 15 години. Ученички са в различни столични училища. Две от девойките са леко пострадали при инцидента. Според събраните до момента данни, момичетата се организирали със съобщения в социалните мрежи. Действията им били абсолютно целенасочени. Те имали предварителна уговорка действията да бъдат заснети с мобилни телефони.

Материалите по образуваната преписка ще бъдат докладвани в прокуратурата с мнение за прилагане на разпоредите на чл. 61 от НК и изпращане на комисия по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Клипът все още гравитира в публичното пространство. Редакцията на „Зов нюз” се въздържа да го публикува по чисто морални съображения и за да бъдат спазени два нормативни текста.