ГЕРБ и Обединени патриоти отправиха критика към опозицията, че не влезе днес в пленарната зала и провали дебата за проектобюджета за 2021 г.

Липса на кворум провали днешното заседание на парламента

Това стана ясно по време на извънреден брифинг на управляващите.

Управляващите смятат, че БСП и ДПС проявяат нехайно и безотговорно отношение. Те изтъкнаха, че и в коалицията има карантинирани и болни от коронавирус, но все пак останалите са в Народното събрание, за да работят.

„Ние разчитахме на повече отговорност и солидарност. Именно това означава политическо поведение с дългосрочна визия, а не само търсене на дивиденти”, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя каза, че тази седмица трябва да се гласват данъчните закони, а те са важни с оглед и на кризата от коронавируса.

Дариткова е категорична, че поведението на БСП и ДПС не е нормално на фона на претенциите им да поемат управлението на държавата след парламентарните избори.

„Мисля, че в днешния ден ще прогледнат и слепите избиратели”, реагира остро съпредседателят на ОП Валери Симеонов.

Той смята, че БСП и ДПС правят байганьовска политика.

А Искрен Веселинов каза, че общият враг в момента е пандемията. По думите му именно за това управляващите и опозицията трябва да покажат разбирателство в този момент. Депутатът напомни, че сред БСП е имало неразумни представители, които не са носели маски в парламента.

„Помня, че г-жа Нинова каза, че “ние ще се върнем в пленарната зала, когато се гледат данъчните закони””, припомни Веселинов.