Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод, съобщиха от министерството на правосъдието.

Йорданова е провела телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”.

По-рано пред министерството на правосъдието се състоя протест на бащи с настояване за осигуряването на равни права на родителите при отглеждането на децата им след развод.

В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде организирана среща с неправителствените организации.

Министър Йорданова се ангажира да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение, се посочва в съобщение на пресцентъра на министерството на правосъдието.

Снимка:БГНЕС