Времето в началото на новата седмица ще се определя от средиземноморски циклон над Италия. През следващите дни под негово влияние над нашата страна ще се задържи със значителна облачност и на много места над планинските райони и Предбалкана ще превали сняг. По-значителни ще са валежите над Югозападна България.

Подобрение на времето очакваме към средата на седмицата и температурите тогава ще се повишат, но за кратко.

А ето и всички подробности за очакваното време през новата седмица:

Времето в понеделник

През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно. Над крайните югозападни и северозападни райони ще превали слаб дъжд. По-интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област, където ще паднат и значителни количества.

Очакваните минимални температури ще са между 3°С и 9°С. Вятърът ще е умерен от североизток. Максималните температури в страната ще са между 7 до 10°С.

Предупреждение за лошо време

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м.

Оранжев код: Валежите на отделни места над посочените райони ще са значителни по количества, предимно в следобедните часове. Над отделни райони на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Предупреждение за очакван интензивен снеговалеж

Предупреждение за интензивни валежи от сняг. Този код се издава, тъй като за кратко време снежната покривка ще надмине 5-10 см. Предупреждението е отбелязано на картата с тъмносин цвят.

Времето във вторник и сряда

Времето във вторник и сряда ще е предимно облачно и дъждовно над Западна България. По високите западни полета ще превали сняг. От североизток ще започне ново понижение на температурите. Ще остане предимно облачно, почти без валежи. Минималните температури ще са около и под нулата, максималните в повечето места – между 2° и 7°.

Времето в четвъртък и петък

Времето към края на новата седмица ще се определя от средиземноморски циклон. През тези дни под негово влияние над нашата страна ще се задържи със значителна облачност и на много места над Южна и Източна България се очаква да ще паднат значителни валежи от сняг.

Подобрение на времето очакваме през уикенда

Ще се задържи предимно облачно, с временни разкъсвания. Температурите ще се понижат и ще са около климатичната норма за януари.