Дали да бъде задържан зад решетките с постоянна мярка за неотклонение 33-годишният гражданин на Молдова Анатоли М., който буквално заклал 30-годишен българин решава днес съдът във Варна.

Убийството е извършено в петък около 8 часа сутринта. Жертвата Николай Н. отишъл на адрес, на който живеел техен познат. Там освен него го посрещнали още трима мъже, единият от които бил и молдовският гражданин Анатоли М., постоянно пребиваващ в България. Възникнал скандал, в който Николай се държал агресивно с всички. Тръгнал да излиза и в този момент молдовецът го намушкал с нож и прерязал сънната му артерия. Малко по-късно в болницата пострадалият починал.

Още същият ден на молдовския гражданин е повдигнато обвинение. Задържан е до 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна. След това е бил привлечен като обвиняем за умишлено убийство по член 115 от НК.

Окръжната прокуратура във Варна  е внесла искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съдебното заседание, на което ще бъде разгледано искането на прокуратурата, е днес от 14 часа.