Антикризисните мерки на правителството ще действат максимално дълго, за мярката „60/40” има средства до септември. Тя е най-добре работещата мярка според мен. По нея са платени вече 800 млн. лева и са запазени 300 хиляди работни места.

Това заяви пред БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Министърът подчерта, че на този етап почти 2 млрд. лева са общо средствата, които са стигнали до хората. Над 100 млн. лева са разплатени по мярката „80/20” за хотелиерство, туризъм и транспорт, каза още Сачева.

Тя бе категорична, че в условията на Ковд-пандемия не се вземат политически решения.

„По отношение на отваряне на ресторантите изцяло следваме препоръките на здравните експерти на Националния оперативен щаб“, заяви Сачева.

Министърът коментира и актуалните политически теми.

„Всичко това, което говори Цветан Цветанов в момента, по-скоро сплотява ГЕРБ, отколкото да ни разединява“, каза Сачева по повод думите на бившия втори в управляващата партия.

Тя бе категорична, че в момента, в който стартира предизборната кампания, ще видим много повече активност от страна на ГЕРБ.

Според нея президентските избори са много далеч.

„Това, че Румен Радев непрекъснато тича пред вятъра, си е негова стратегия и непрекъснато губи от нея.

Първо на 3 март обяви, че няма вирус, после избърза с датата на изборите, сега без Илияна Йотова обяви заявка за втори мандат.

Очевидно притиска БСП“, коментира Сачева изявлението на президента от началото на седмицата.