Цяла нарколаборатория за синтетична дрога, при това в условията на работен процес е разбита при специализирана полицейска операция. Наркотикът се произвеждал в частна къща в радомирското село Долна Диканя, обитавана от 43-годишен столичанин.  Мъжът бил не осъждан, но имал регистрация за хулиганство. Антимафиотите влезли в дома му, в който инсталацията работела и произвеждала синтетична дрога. Самата инсталация представлява метален съд, свързан с газова горелка, съдържащ около 20 литра кафява течност. При тестване течността реагирала на метамфетамин. При извършеното претърсване от жилището са иззети всички предмети, пособия и материали за производството, както и готова дрога. Прибрана е туба, съдържаща около 10 литра прозрачна течност, която при тестване с полеви тест реагира на амфетамин база. Иззето е около един килограм бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин. Конфискувани са и други химикали и прекурсори, използвани в процеса на синтез на наркотичното вещество. Намерени и иззети са колби, хладници, мерителни чашки, стъклен съд.

Полицейската операция е проведена  от служители на ГДБОП, ОДМВР-Перник и РУ-Радомир, под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура Перник .

Столичанинът е задържан в рамките на 24 часа. По случая е образувано  досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.