„Двама вкъщи могат да танцуват с часове. Но ние определено не препоръчваме да се събират много хора в затворено помещение и да танцуват“

Това коментира проф. Тодор Кантарджиев на днешния брифинг в МС относно това, дали в скоро време ще бъдат отворени нощтните клубове и барове в страната.

„Ключовото при отхлабването на мерките е всяка от тях да е с премерен риск. Виждате, че това се случва постепенно. За първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени и това е радостна тенденция. Не бива да се забравя, че трябва да се спазват мерките.Нарушаванията на физическата дистанция и събирането на големи групи от хора може да доведе до епидемични взривове”, заяви началникът на Оперативния щаб ген.- майор Венцислав Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски бе категоричен, че това, че днес има регистрирани повече оздравели, отколкото заболели от коронавирус в страната, не означава, че това трябва да бъде успокоение за обществото.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев коментира и свободното пътуване между съседните на България държави. Той обяви, че правителството се е подготвило с мерки за безопасно пътуване, изготвени са и декларации.

СЕБН