Спецпрокуратурата публикува по-рано днес чатове на бизнесмена Пламен Бобоков с държавния глава Румен Радев. Според Прокуратурата, Бобоков е излъгал в ефира на “Тази сутрин” по БТВ, че не е общувал с Президента чрез чатове. В тази връзка, съоснователят на Приста Ойл Груп изпрати следното становище до медиите:

Пламен Бобоков: „Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него. Въпросът който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?“

Президентът Радев също излезе със становище във връзка с изтеклите чатове. Държавният глава призовава Прокуратурата да публикува незабавно целия му “чат” с  Бобоков и да се прекрати практиката на селективно публикуване на съобщения. Според Радев, по този начин се създават внушения за нещо скрито и нередно.