Запис на видеокамера закова крадец, който обрал продавачка и го прати зад решетките.

На 1 ноември Ц.П. продавала зеле пред павилион – склад, находящ се на кръстовището образувано от ул. „Петър Берон“ и ул. „Индустриална“ в Кюстендил. Оборотните пари от продажбите жената държала в портфейл, който оставяла във вътрешността на обекта.

По някое време наблизо минал 29-годишния Й. Т. Продавачката Ц. П. тъкмо обслужвала клиент, а вратата  на павилиона била отворена. Й. Т. изчакал и когато жената била с гръб към входа на павилиона, влязъл във вътрешността без тя да го види. Там крадецът видял портфейла и след като се уверил, че в него има пари, го прибрал  в джоба на дрехата си и напуснал, без Ц. П. да го забележи.

Пред обекта и във вътрешността му било изградено видеонаблюдение, чрез което влизането и излизането на Й. Т. от павилиона и отнемането на портфейла били заснети на видеозапис.

Районна прокуратура – Кюстендил му повдигнала обвинение за престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 вр. с чл. 194 ал.1 вр. чл.29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ от НК.

След бързото производство в съдебно заседание, мъжът се е признал за виновен. Направил изявление за разглеждане на делото при условията на съкратеното съдебно следствие. Съдът е наложил на Й. Т. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години при „строг“ режим при условията на чл. 58а от НК.