През следващите 7 дни времето до обяд ще е по-често слънчево и горещо.

Очакваме и период на по-високи летни температури, но няма да липсват и гръмотевични бури. В следобедните часове атмосферата ще е нестабилна с възможни валежи и гръмотевици, предимно в планинските райони от Западна и Централна България. Над Източна вероятността за валежи ще намалява, но температурите като цяло ще се повишават. През цялата седмица термометърът ще показва стойности между 32-38 градуса по Целзий. Слабо захлаждане и валежи от дъжд се очакват след 12-ти юни. Тогава очакваме през страната да преминат атмосферно смущение, но температурите като цяло ще са високи!

Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, защото топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето. През следващата седмица ще се повиши и индексът за пожароопасност.

Времето във вторник и сряда

Времето във вторник и сряда през деня ще е предимно слънчево и горещо. Късно след обяд и привечер на изолирани места се очакват гръмотевични бури, като най-голяма е вероятността над Дунавската равнина и над планинските райони. Валежите по време на буря ще са значителни, съпроводени от гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа силен югозападен вятър.

В сряда над Дунавската равнина и Западна България ще имаме повече слънчеви часове. След обяд вероятността за валежи е най-голяма над Източна България. След обяд с умерен, в Дунавската равнина и силен вятър от северозапад ще прониква малко по-хладен въздух. Над Източна България вятърът ще бъде от югозапад и температурите ще се задържат високи.

Минималните температури ще са между 15°С и 17°С, а максималните – между 28°С и 37°С.

Времето в планините и през двата дни ще е с подходящи условия за туризъм, но нека да се има предвид и за очакваните валежи!!!

Времето в четвъртък и петък

В четвъртък и петък до обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат, като максималните ще са между 25°С и 32°С.

Над планинските райони се очакват значителни валежи и силни гръмотевични бури. През нощта срещу петък процесите ще обхванат и Централна и Източна България, но до сутринта явленията временно ще затихнат.

В петък отново ще превали и прегърми над Западна и Централна България. Минималните температури ще са между 13°С и 18°С, а максималните – между 26°С и 29°С, а в някой райони в низините и в Дунавската равнина – и над 30-32°С. Вятърът ще е от запад.

Времето в събота и неделя

Атмосферата отново ще е нестабилна и през уикенда. Очакваме значителни валежи и силни гръмотевични бури над Южна България. Очакваните температури ще са между 26-31°С.

Очакваме ново повишение на температурите!