Интензивен е трафикът на границата с Румъния на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол“, „Русе“ и „Дуранкулак“ за товарни автомобили на изход от страната. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на уебсайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 ч.

 

Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово” – „Бекет”, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на  реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП „Русе” и ГКПП „Никопол”. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа”/ „Липница“ и „Крушари”/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 ч.

 

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. Строително-монтажни дейности на пункта „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

 

По границата с Гърция движението е нормално на всички пунктове. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата” и ГКПП „Маказа”, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден”, ГКПП „Златоград”, ГКПП „Ивайловград” и ГКПП „Капитан Петко войвода”. През гранични пунктове „Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

 

На ГКПП „Станке Лисичково“ на границата със Северна Македония се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево” и ГКПП „Златарево” трафикът е нормален.

 

По границата с Турция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.