Мъж едва не убил свой съперник пред очите на децата си.

Всичко започнало от най-невинна разходка по брега на Дунава. Бъдещата жертва – 27-годишният М. М. пристигнал в Никопол заедно с жената, с която живеел на съпружески начала. Около обяд решили да посетят градския плаж край река Дунав. Там обаче по ирония на съдбата заварили А. Д. Това бил бившият мъж, когото жената напуснала преди около година, за да заживее с М.М. в друго населено място. Екс-изгората бил там заедно с децата си и племенниците си. Между двамата съперници възникнал спор.

Гостенинът ударил шамар на бившия

и това го разгневило. Извикал на децата, че трябва да си тръгват. Казал им, че ще се обади в полицията.

Тогава гостенинът се вбесил.

Побягнал и настигнал групата. Хванал бившия за шията и го заплашил да не ходи в полицията.

Двамата влезли в спор и се сбили.

Местният извадил сгъваема ножка и започнал да нанася удари, където свари по тялото на съперника си. По някое време оставил жертвата си и си тръгнал. Битият обаче се изправил, забелязал метална тръба в тревата и решил да си отмъсти. Догонил другия и го ударил с тръбата. Боят помежду им пак започнал.

Точно в този момент обаче полицаи забелязали ужасната сцена

и предотвратили развитието на саморазправата.  Оказало се, че настоящият любим М.М. е тежко ранен. Той бил откаран спешно в болнично заведение в град Плевен, където била извършена спешна оперативна намеса. Така бил спасен живота му, съобщават от прокуратурата.

Сега срещу съперника му тръгва дело.

Обвинението срещу А. Д. е за престъпление по чл.115, вр. чл. 18 от НК. То е за това, че той направил опит умишлено да умъртви М. М. Според държавното обвинение дори изпълнителното деяние е било довършено. От него не са настъпили исканите от дееца цели, но по независещи от А. Д. причини. Те са всъщност в това, че полицаите са потърсили медицинска помощ за пострадалия. Предстои насрочване на делото в съда.

Снимката е илюстративна.

СЕБН