Днес се организира концерт в памет на  италианския певец  Тото Кутуньо , който ще се проведе в Южния парк в София. Обичаният изпълнител почина миналата седмица на 80 години. През 2015 година Тото Кутуньо изнесе последния си концерт в България.

“Лично се познавам с него още от Италия, а 1994-та година последно се видяхме тук, в България” – каза българският изпълнител с италиански произход Стефано от “Стефано войс”,  основен организатор и главен участник в концерта: “Поканил съм наши колеги, феновете на италианската музика, да дойдат, да послушат свободно, да отхвърлят това тягостно напрежение от ежедневието и да се отпуснат с романтична италианска музика”.

Друг вокалист в музикалната програма е Валентин Асенов, наричан “Българският Челентано”, тъй като от малък е почитател на италианската музика. На “Сцената под звездите” ще излязе още естрадният и оперен певец Ивайло Гюров, както и дуото Фани и Роберто.

Италианската музикална вечер ще започне в 19.30 часа на голямата слънчева поляна в Южния парк в близост до бул.”Петко Тодоров”.