18-годишният Денис Иванов от Козлодуй стана европейски шампион по кикбокс стил „фул-контакт”, категория до 91 кг. във възраст юноши старша възраст. В Унгария в периода 25-31 август се проведе състезание с участието на 1900 бойци от 36 държави.

Козлодуйският медалист работи с треньора Георги Вачев повече от три години.

Денис мина изключително тежка и сериозна подготовка. В Унгария се изправи срещу много силни противници от цяла Европа. Полуфинала спечели с безапелационен нокаут още в първия рунд срещу фаворита в категорията от Турция.

На финала срещу Поляка показа изключително силна психика и аз съм много горд с него. Това е невероятен успех за Козлодуй, за нашия клуб. Изключително сме благодарни на всички спонсори, които ни помагат. На община Козлодуй, в лицето на кмета г-жа Николова, която винаги успява да подкрепи нашите състезатели и спортни изяви”, каза Вачев

В Унгария Националния отбор на България завърши на 4-то място, след Русия, Италия и Унгария. Българските бойци успяха да завоюват 17 златни, 9 сребърни и 13 бронзови отличия.

За първи път от 25 години европейската титла по фул-контакт е в Северозападна България. През 1994 година легендата в нашия спорт Емил Кръстев от Монтана става европейски шампион.

В четвъртък, 5-ти септември, кметът на Община Козлодуй ще посрещне Денис Иванов в кабинета си и ще го поздрави лично с невероятния спортен успех.