Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията.

Миков бе лидер на БСП от 2014 до 2016 г., а след него поста бе зает от Корнелия Нинова.

„БСП очевидно няма спирачки.

Тръгнала е по низходяща тенденция и все повече ще намалява общото й влияние. Тази тенденция не е от вчера, от няколко години върви.

Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна опизция.

Гражданите обаче си казаха думата“, заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков.

По думите му вчерашният конгрес, който е констатирал, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара много членове на партията да констатират, че не са членове на БСП, съобщава “Сега”.

„И аз от днес влизам в тази категория. От днес не съм член на БСП“, заяви той, подчертавайки, че участието в дадена партия е тогава, когато идеите на човек съвпадат с идеите на партията.

„БСП не е партията, в която аз съм влязъл и дълги години съм бил“, категоричен бе той.

Според Миков вчерашният конгрес е бил забележителен и с това, че за пръв път е нямало никакви предвидени документи за обсъждане.

Единствената подготвена предварително резолюция е била неглижирана под „фойерверките на големия въпрос за спасяването на г- жа Нинова“.

Миков смята също, че е твърде възможно да започне процес на фрагментация на лявото, което е момента не е представено у нас, особено като обществена дискусия.

Такъв разговор трябва да започне, смята той.

Депутатът от БСП Крум Зарков също по-рано пред Би Ти Ви посочи, че оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова ще доведе до тежки сътресения в партията.

„Нещо страшно се случва в БСП. Няма да можем да се изправим“, заяви той. Зарков заяви, че е чул слухове за това, което се готви (подмяната на оставката вчера – бел.ред.), но въпреки това е бил изненадан от „фарса“, който се е разиграл в събота.

“Да, изненадах се, не очаквах, че Нинова ще се скрие от състезанието зад 415-те делегати, гласували против оставката й“, заяви той.