След брачно съжителство, продължило цели 23 години мъж го закъса със закона и то здравата.

Не, че човекът бил безгрешен.

През цялото време съпругът А. и благоверната му Е.А. имали семейни проблеми заради това, че той злоупотребявал с алкохол.

Като си пийнел обикновено ставал агресивен и упражнявал физическо насилие спрямо жената.

След като дълги години жената била поставена на тези изпитания, тя взела решение да се раздели с мъжа си и да се премести да живее при майка си. Той обаче не спрял с тормоза. Посещавал я в нетрезво състояние дори в дома на майка й и дори посягал на тъща си да я бие. Тогава

съпругата се принудила да подаде молба за развод, а заедно с това поискала и издаване на заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие.

Съдът му забранил да я приближава нея самата, жилището, в което живее и местата й за социални контакти и отдих. Той уж кротко удостоверил с подписа си, че е запознат със съдържанието на заповедта. Да, но го държало по-малко от месец.

След пореден запой още не изтрезнял в 8:20 часа сутринта отишъл до блока.

Приближил се до апартамента и започнал да удря по входната врата. След като никой не му отворил, заобиколил блока, застанал до прозореца на жилището на първия етаж и започнал да вика. Жената сигнализирала на телефон 112 за случващото се, след което на място дошли полицейски служители. Мъжът бил съпроводен до Районното полицейско управление за изясняване на случая.

Сега Районна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу агресивния мъж. Престъпление е по чл. 296, ал. 1 от НК – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

Предстои наказателното производство срещу Н.А. да продължи в съда.