Юлия Кръстева от Варна осъди Регионалната здравна инспекция за ограничения достъп на граждани до плажовете по време на извънредното положение през тази пролет.

Пред “Дарик” Варна  Кръстева, която е адвокат по професия, разказа защо като гражданин се е противопоставила в съда на заповедта на здравната инспекция.

Според нея действията на РЗИ-Варна не са били обосновани, законосъобразни и целенасочени за опазване здравето на хората, а хаотични и неадекватни. Имало и друг довод за жалбата й срещу разпореждането за ограничаване на достъпа до варненските плажове.

“Заповедта беше неграмотна, защото в нея имаше 11 правописни, стилистични и пунктуационни грешки, което на мен не ми се струва много окей”, посочи Юлия Кръстева.

Въпреки че при разглеждане на жалбата в съда заповедта на РЗИ е била вече отменена, съдът се произнася, тъй като разпореждането е било в сила в деня на обжалването му. Според магистратите заповедта е била немотивирана, необоснована и незаконосъобразна. Кръстева е на мнение, че може да се разсъждава и дали глобените в този период могат да обжалват санкциите си.

Варненката, осъдила здравната инпекция, заяви, че би обжалвала “всичко, което носи вреда от лошо, некачествено и неинтелигентно управление”.