Безсмислено е да говорим за предизвикателствата пред новото НС. Вие вече работите с тях. Най-важното е намирането на формула за съставяне на правителство.

Това е очакването и на българските граждани. Предлага се формула, която няма аналог в историята ни – формиране на кабинет не като коалиция, формиране на кабинет около цели, приоритети и ценности.

Това обяви държавния глава Румен Радев по време на консултации преди да връчи мандат за съставяне на правителство с представители на “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

„Вашата парламентарна група е изключително важна и ценна в предстоящия диалог. НС е мястото, където трябва да се търси диалог“, заяви държавният глава.

„Удовлетворени сме, че партия на промяната Ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред са българските граждани. Приоритетите ни са важните за българите теми. На първо място са доходите и пенсиите, ще настояваме за компенсации на малкия бизнес за първото затваряне след COVID кризата, ще настояваме за подкрепа на децата и семействата. Дълбоката съдебна реформа също е наш приоритет. Подкрепата на гражданите срещу монополите и ревизиране на високите сметки и ревизия на управлението на ГЕРБ“, заяви председателят на “Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова.

„Действията ни в НС ще бъдат насочени към законодателство на промяната. Около тези политики, важни за българските граждани, може да бъде изградено мнозинство, което да подкрепя платформата на обикновените хора“, посочи тя.

„Ние сме готови и ще подкрепим правителство, но не ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Това би била токсична прегръдка, която би убила очакванията на хората. През последните години България се превърна в най-бедната и най-корумпирана държава. Подобна подкрепа би била неприемлива“, обяви Манолова.