„Скоро ще представим кабинет. Логично е да има разговори с останалите, когато се съберем в парламента. Отново ще представим наш проект за кабинет, който, ако не бъде подкрепен, по-логично е да има предсрочни избори. Отговорността остава на ДБ и на ИМВ. Парламентът е мястото за разговаряне, скоро ще представим вариант за кабинет”.

Това каза на пресконференция Тошко Йорданов, заместник-председател на “Има такъв народ”.

Филип Станев от ИТН подчерта:

“Няма да влизаме в разговори за постове, в политически договорки. Искаме да носим отговорност”.

С публикация в личния си фейсбук профил Трифонов обяви вчера, че заради негативната реакция на предложения проектокабинет и твърденията, че Николай Василев е проводник на ДПС, което не отговаряло на истината, е решил да оттегли “кандидатурата на един достоен човек, защото никой не е по-важен от проблемите на обществото”.

Като партия, спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет”, анонсира Трифонов.

Решението му предизвика разнопосочни реакции. Лидерът на “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова приветства обрата в позицията на “Има такъв народ”, но Николай Хаджигенов изрази съмнение, че Трифонов все повече заприличва на бившия премиер Бойко Борисов.

От “Демократична България” обявиха, че ще коментират едва след като научат какви са новите предложения.