Интензивен е трафикът на границата с Гърция, Румъния и Турция днес.

На границата с Република Гърция, на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили.

На ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград в Гърция се пропускат граждани на ЕС без да им бъде налагана карантина.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

На границата с Румъния е интензивен трафикът на ГКПП Русе и ГКПП Видин за товарни автомобили на изход от България.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина.

Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП Никопол и ГКПП Кардам.

 Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Кайнарджа и Крушари.

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП Русе и ГКПП Видин.

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Турция е възстановено пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово е интензивен за товарни автомобили на изход.

На границите с Република Сърбия и Република Северна Македония трафикът е нормален.

На ГКПП Връшка чукаГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси. На ГКПП Калотина трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено  е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково.