Бившият инкасатор от ВиК-Видин Димитър Момчев е подавал куп сигнали до институциите и до ГЕРБ за безобразията, които се вършат в дружеството. Нито един държавен орган, обаче не е реагирал. Нещо повече-заради активността си, той е „награден“ с уволнение. А за капак му изпращат хора, които да замерят къщата му с камъни.
След безуспешната си битка за истината, Димитър Момчев се вижда принуден да напусне страната.  Вчера той разказа накратко пред Фрог историята си, която звучи така:
„Казвам се Димитър Момчев. Работех 10 месеца като инкасатор във ВиК-Видин. Сигнализирах за кражби на вода и безстопанственост – прокуратурата, лично директора на ОДМВР Видин, областният координатор на ГЕРБ Видин, кмета на Видин, партийните централи на ГЕРБ И БСП. Сигнализирах и етичната комисия на ГЕРБ. След като изпратих сигнал и до министъра на МРРБ, който е собственик на ВиК дружеството и се срещнах със служителя на дирекция ВиК отговарящ за ВиК- Видин Станчева, бях уволнен дисциплинарно. Недоумявам защо след като МРРБ, чрез своята дирекция ВиК контролира своите дружества, никой не търси отговорност от министъра и директора на дирекцията. Готов съм да предоставя доказателства за сигналите си на МВР, прокуратурата и медиите. Къщата, която обитавах, беше атакувана с камъни докато спях. Така животът и здравето ми бяха застрашени, заради което се принудих да емигрирам.“
Медията ни се свърза с г-н Момчев, който се ангажира да предостави на Фрог всички сигнали, които е изпращал до институциите във връзка със положението във ВиК-Видин.
„Нещата бяха брутални. В цяла Северозападна България е див феодализъм. Сигнализирах Етичната комисия на ГЕРБ чрез една от водещите телевизии в страната. Не последва нищо. Пуснах сигнал с входящ номер в МРРБ, на който още нямам отговор. Има мои жалби до полицията, но пак нищо. Човек няма как да оцелява в този ад. Единственият изход за мен бе да се махна от тази страна“, допълни мъжът.
Източник: Frognews