„На заседание на нашата група с абсолютно единодушие беше взето решение, че ние не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на този кабинет”.

Това заяви на брифинг съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов след заседнаие на политическата формация.

„Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно, и по отделно, обосновават това решение. Припомняме, че се явихме на избори, с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната. Кабинет, който има програмата, капацитета и личния състав да промени България”, подчерта той.

По думите на Иванов формацията му ясно е посочила целите и приоритетите си.

„Посочихме, че няма да подкрепим каквото и да било правителство. Не можем да допуснем да предадем своите избиратели, които поискаха промяна, подкрепяйки правителство, което не можем да наречем правителство на промяната”.

На въпрос как ще отговори на обвинението от страна на ИТН, че „Демократична България”, както и „Изправи се БГ! Ние идваме!”, с отказа си за подкрепа тласкат страната към нови избори, Иванов отговори:

„Опитвам се да не влизам в тона, който вече видяхме от ИТН. Защото не искаме да горим мостовете. Имаме какво да отговорим на всички нива. Цялата страна видя, че предложеното е абсолютно неприемливо и негодно. Това е факт, който никой не може да отрече. Да гласуваме за това – това е предателство към нашите избиратели”.