“Ще карам, докато пукна, ще карам”, заяви възрастният мъж, който каза, че е шофьор от 1962 година.

“Вероятно съм пил вино, а пък може и ракия”, казва 92-годишният Стефан Стефанов, който не помни къде е оставил шофьорската си книжка. 

92-годишният мъж е заловен да управлява лек автомобил в центъра на Сливен след употреба на алкохол, без шофьорска книжка и без регистрационни номера. Спрян е, защото полицейският патрул е забелязал, че колата е без номера. Срещу  образувано бързо производство и му съставен акт по Закона за движение по пътищата.

92-годишният Стефан Стефанов коментира, че не за пръв път се качва на автомобила си, за да отиде до близкия магазин и до гаража. Той видимо не бе притеснен, че е пристъпил закона:  “Какви ги приказваш, бе? Всички знаят за какво ме спряха”, каза той.

От разказа на възрастния мъж не стана ясно дали в момента притежава шофьорска книжка и къде е тя, както и дава ли си сметка, че е опасен на пътя:  “Аз от 1962 година съм шофьор и нарушения почти нямам”, отбеляза Стефан Стефанов.

На въпрос към дъщеря му защо ключовете на колата са в него, отговорът бе следният: “Кой да му ги вземе?”

Съседите на Стефанов бяха категорични, че не трябва да бъде допускан да отново да седне зад волана:

“Не е за шофьор”;
“Естествено, като стане на 90 години то се предполага, че няма рефлекси”.

Въпреки всеобщото мнение, че трябва да приключи с шофирането, Стефанов обяви, че няма такова намерение: “Ще карам, докато пукна, ще карам?”

Ако възрастния мъж отново бъде заловен да управлява автомобил без шофьорска книжка, то той ще се изправи пред съда.