„Няма причина да подавам оставка 10 дни, след като съм удовлетворен от един изключително успешен за България проект, а именно интеграцията в банковия съюз и приближаването към еврото.“

Това каза финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти след днешното дебатиране на внесения пети вот на недоверие от страна на опозицията.

„Ако смятате, че това или фискалните показатели на България през последните години са провал на политиката, това значи, че би трябвало да има претенции към мен. Аз не намирам такива основания“, каза той.

Горанов отрече да има каквато и да било обвързаност с ДПС и призова да бъдат дадени конкретни примери за негови действия в политиката или законодателната област, които могат да го свържат с Движението.

генерал агрохимикали

„Много пъти съм искал подкрепата на ПГ на ДПС по теми, по които имаме общи идеи. Няколко пъти са ми помагали по отношение на запазването на сегашния данъчен модел“, уточни той.

По отношение на протестите финансовият министър изказа притеснение, че това е опит за създаване на напрежение, което е „добре подплатено и финансирано от тези хора, които са недоволни от действията на сегашното управление“.

„Не мисля, че това, към което българският президент призова – да не се спазва Конституцията, а да се върви към друг ред и по друг начин да се сменят правителствата в България – ще му изиграе лоша шега в бъдеще“, заяви Владислав Горанов.