„Срещу Божков са изпратени документи в ОАЕ. Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси – да има слаба държава и прокуратура, за да могат да си крадат, както са правили в продължение на 30 години.“

Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Ябланица, където се провежда спецоперация срещу битовата престъпност.

„Причината тези обвиняеми да се укриват в Сърбия и ОАЕ е чисто политическа. Искам още веднъж да обясня, че държави, които не са част от Европейския съюз или САЩ, сами решават дали да екстрадират определен човек. От страна на съдебната власт, ние сме си свършили работа, но дали държавата ще си свърши работата зависи само от нея.“

Относно сигналите на бизнесмена Васил Божков във „Фейсбук“, главният прокурор коментира, че не е нормално да има сигнали чрез „Фейсбук“, но всеки си преценява как да се защитава.

„Освен във „Фейсбук“ е постъпил сигнал  и по имейл от обвиняемия Васил Божков до мен, в който излага определени неща“, разкри обвинител номер 1.

Иван Гешев каза още, че това не е в компетентността на главния прокурор, но заяви категорично, че прокуратурата разследва всички доказателства, свързани с Божков, независимо дали това са анимации, комикси и т.н.

Припомняме, че първоначално срещу Божков имаше повдигнати 11 обвинения за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Тези дни обаче прокуратурата му повдигна нови обвинения – за убийствата на няколко души.