Служители в ТЕЦ-овете излязоха на протест.

Тази сутрин работещите в няколко въглищни централи в страната обявиха несъгласието си с факта, че за тях правителството не е предвидило средства по така наречения План за справедлив преход, който финансира преминаването на топлоцентралите от въглища към друг вид гориво. Недоволните блокираха АМ “Тракия” край Стара Загора и Подбалканския път. В Русе служителите на „Топлофикация” са решили с личните си автомобили да излязат на обиколка по пътя пред граничния пункт „Дунав мост” в знак на протест.

Ще затвори ли „ТЕЦ Русе”, след като е едно от предприятията, които са напълно изключени от този план? Пред Нова директорът заяви, че всички болници и почти всички учебни заведения в региона са на централно отопление. Протестиращи в Русе казаха, че са изключително разтревожени както за тяхното бъдеще, така и за това на града.

След вчерашното напрежение сред представители на „Мини Марица-изток”, се стигна до затваряне на пътни артерии в Старозагорско. Към този момент една от точките, където е затворено движението от миньорите, е град Гурково и Прохода на републиката. Движението между Северна и Южна България в блокирано. То се отбива през село Димовци.