Пред съда ще застанат двама мъже на възраст 49 и 51 години заради сексуални гаври с дете, които продължили цели 2 години. В.Ж., на 49 години е задържан с постоянна мярка в ареста след като на 2 март станало ясно, че той е блудствал с 13-годишно момиче. Следствието установило, че той не прави това за пръв път. Посегнал й още през 2017 година, когато момичето било в още по-крехка детска възраст. Престъплението е по чл. 149 ал. 1 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Наказанието, което се предвижда за деянието, е от една до шест години „лишаване от свобода“.

Като обвиняем е привлечен и Н.Т., на 51 г за същото деяние, извършвано в същия период, съобщават от прокуратурата. Той е подведен под отговорност по чл. 151 ал. 1 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс , уточняват от Районна прокуратура-Гълъбово. Наказанието, което се предвижда за деянието, е от две до шест години „лишаване от свобода“.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия. Провеждат се разпити на свидетели. Назначени са и експертизи.