Столичният кмет Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов бяха освободени като зам.-председатели на ГЕРБ и заместници в Изпълнителната комисия.

Това стана по време на днешното Национално събрание на партията.

Техните места заемат Томислав Дончев и Даниел Митов. Двамата стават заместник-председатели и на Изпълнителната комисия по право.

Фандъкова и Николов остават членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Доверието е отговорност и в повечето случаи – тежест. Човек всеки ден трябва да учи нещо ново и да се опитва да бъде по-добър – с политическите субекти и партиите е същото. Това не значи, че вчера сме били лоши или решенията ни са били грешни. Политиката е изкуството да живеем заедно и да постигаме успехи; да се балансира между интересите на различни групи. Политиката не е крясъци. Оттук нататък задачата на ГЕРБ е да бъдем по-добри от себе си”, каза Томислав Дончев в изказването си пред делегатите.

„Благодаря за номинацията! От тук нататък ни предстои много работа и оправдаване на доверието. Аз съм човек, който има ясни позиции. Над 20 години съм в българската политика и винаги съм принадлежал на българската десница. Приказките, че няма „ляво” и „дясно”, може да ги забравим. Това го казват хора, които нищо не разбират от политика. Истината е, че в момента, в който трябва да направиш политически избор, правиш стъпка. ГЕРБ и България трябва да има ясна позиция и принципи”, каза Даниел Митов.