Обвиненията на министър Емил Димитров са абсолютно безпочвени.

Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева от парламентарната трибуна в отговор на екоминистър Емил Димитров.

Припомняме, че по-рано днес министър Димитров заяви, че следващата година се очаква водна криза в земеделието.

Ревизоро: Догодина ще има водна криза в земеделието

 

„Искам да дам отговор на тези обвинения, съждения, които бяха представени от колегата Емил Димитров в началото на вашето пленарно заседание. Ние като колеги винаги сме имали пряка комуникация, но понякога малко затрудена. Последният ми разговор с него е от понеделник, изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникации през пленарна зала”, каза министърът.

„Във връзка с изготвянето на Националния план за възстановяване, МЗХГ предложи на Министерски съвет изготвянето на план и бяха на първо четене приети за цялостна рехабилитация на държавната “Напоителни системи“, коментира тя.

„МОСВ и МЗХГ имат общи теми. Министерствата и експертите по отделните дирекции винаги участват в работни групи, когато се решават въпроси”, допълни още земеделският министър.

„Тази колаборация стана много по-тясна, когато се подготвя новата програма, когато трябва да се изпълни целите на зелената сделка, когато има много по-амбициозни екологични амбиции”, разкри Десислава Танева.