Денят ще започне със слънчево време в западната половина от страната, като повече облаци очакваме в Източна България. Следобед над източните и планински райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Повишава се вероятността и от дребна по размер градушка. Ще духа до умерен север-североизточен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Максималните градуси ще се понижат и ще са между 27-30°С. Най-топло ще е над крайните северозападни райони от страната – до 32°С

Времето в планините

генерал агрохимикали

Около обяд в масивите от Южна и Централна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200-1300 метра ще бъдеоколо 18°, на 2000 метра – около 10°.

Времето на Балканите

Времето на Балканите ще е предимно слънчево и топло. Влошаване очакваме следобед над северозападни райони, където ще паднат и проливни валежи. На източната половина от полуострова ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки.

Слънчево и топло време очакваме над Гърция.

Източник:  MeteoBalkans