„Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски. Когато се отчаят, вадят тази тема”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който взе участие в брифинга на Оперативния щаб.

Борисов отговори на обвиненията на президента Румен Радев.

„ДПС си е партия, която си има почетен председател. Етническата карта е нещо, с което не трябва да се играе. Особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно”, каза Борисов.

„Видят ли, че са на зор, вадят тази тема”, коментира още Борисов.

„ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат. Искат ми оставката, блокират кворума. Какво общо имаме с ДПС?”, попита Борисов.

По думите му на изборите на места битката ще е именно ДПС-ГЕРБ.

„Правомощието на държавния глава е да избере датата за избори. Много нечистоплътно е да искаш от здравните власти да ти дадат прогноза за март”, заяви още Борисов и увери, че ГЕРБ ще се подготвят за вота.

„Считам, че да ни вика на консултации, е за да си измие ръцете с нас.”

„На 7 декември 2020 Радев определя дата за избори – 28 март. Потвърди я на 19 декември. Тогава в болниците има 7 000 души. Днес имаме 4 262-ма в болници. Кой диктува на президента датата 28 март и кой, виждайки, че в момента ГЕРБ е първа политическа сила, желанието да ги отлага?”

„Минаха избори във Франция, Румъния, ползваме техните протоколи. Няма да откриваме топлата вода”, заяви още Борисов и нареди на здравните власти да изпратят запитване до големите здравни институти за  прогноза как ще се развива пандемията към март месец.

СЕБН