Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че се търсят начини чрез средствата от еврофондовете в кризата, причинена от COVID-19, да се подпомогнат и големите предприятия, както малките и средните.

Той заяви това по време на посещението си в предприятие за електродомакински уреди във Варна.

Премиерът напомни и за ползите за бизнеса от новоизграждащата се инфраструктура в страната, дори в условията на пандемия.

Борисов подчерта, че активно продължава изграждането на АМ „Хемус“.

„Обещал съм на варненци „Хемус“ и тя се строи на максимални обороти“, добави министър-председателят.

„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“, отбеляза министър-председателят.

Борисов посочи, че за разлика от първата вълна на пандемията от COVID-19 през март м.г., когато светът не знаеше пред какво се изправя, днес българските лекари успешно се справят със заболяването,
оздравелите пациенти са в пъти повече от новозаболелите, а с поставянето на ваксината срещу новия вирус се доближаваме до възвръщането на нормалния ритъм на живот.

„Днес пристигнаха още 25 000 ваксини, децата се върнаха в училище, влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в Европа. Така че с повече оптимизъм, ваксиниране и всички заедно – хората, бизнесът и държавата, ще се справим с пандемията“, заяви още министър-
председателят.