„Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет. Срещата се проведе по повод задържаните висши служители на ГДБОП.

Припомняме, че вчера на пресконференция в МВР главният прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Младен Маринов съобщиха, че са арестувани висши служители на Главна дирекция за борба с организираната престъпност, след получен подкуп.

Гешев: Арестувани са двама висши служители на ГДБОП

Министър Маринов докладва на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.

В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов поиска оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

По време на разговора министър Маринов докладва, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците.

„В момента продължават процесуално следствените действия“, отбеляза още министърът на вътрешните работи.

Министър Маринов добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение.