„Желанието за оставка на това правителство няма да подобри положението. Мога договор да сключа с хората, които протестират, че ноември, декември, януари, държавата ще бъде в много по-тежко положение. Ще се съжалява, че не сме успели да прокараме държавата през тези иглени уши на държавната и икономическа криза.“

Това заяви по време на редовното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

„Заради дестабилизирането на държавата много от големите ни проекти са в застои, защото няма доверие“, каза още премиера.

Борисов заяви, че разделението на нацията в момента е толкова голямо, че не знае как ще се справим. Той съобщи, че след разговор с Националния оперативен щаб е установил, че България е единствената държава в Европейския съюз, която се мисли, че коронавирус не съществува, не се спазват мерки и не се пазят хората.

Според него икономическата криза се задълбочава и ще става все по-голяма. Но увери, че ако успеем да опазим икономиката ще завършим годината както през 2018 г., което според премиера е добре.

„Приходните агенции с големи усилия ни позволяват да не теглим към този момент заем. Влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да е много консолидирана. Имам идеи в тази посока, само ме спира петък и събота Европейския съвет и трябва да ги защитим. За да можем да излезем с решение… Няма да може да се приеме нито пактът за стабилност, нито бюджетът. Това са дните, които ни спират. Така или иначе ще има вот на недоверие. А на сценаристите няма да се спирам”, заяви той.

„Чуваме ви, мислим и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера”, с тези думи Борисов се обърна към протестиращите.

Борисов пак призова да не се нападат полицаите по протестите.

„Обръщам се към президента – всички ще почнат да говорят къде ни е единението, съгласието. Няколко месеца има до изборите“, добави премиерът.