„Много внимателно управляваме пандемията, за да може да работи бизнесът. Затова и туризмът в Банско функционира“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който бе на посещение в Банско.

Борисов изтъкна, че със създадената адекватна организация чрез заповедта на министъра на здравеопазването, българският туризъм ще преодолее трудностите на пандемията.

По време на посещението на премиера Борисов в Банско стана ясно, че днес в града пристигат 2 000 антигенни теста, които ще са в помощ на бизнеса и на гостите на курорта.

„С постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 15 милиона за осигуряване на антигенни тестове за цялата държава. Навсякъде, където има нужда, чрез системата на РЗИ, те се доставят“, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

„Разполагаме с необходимия ресурс, защото приходните агенции работят много добре и така реализираме всички тези огромни плащания. 15 милиона бяха осигурени за тестове, но и 15 милиона лева за дезинфектанти, 30 милиона – за ремдесивир, с който медиците лекуват българските пациенти с COVID-19“, акцентира министър-председателят Борисов.

Премиерът изрази убеденост, че след като Европейската агенция по лекарствата одобри втора ваксина срещу новия вирус, у нас ще бъде организирана успешна кампания по имунизацията.

„Вярвам в лекарите и медицинските сестри, мисля, че ще се представим добре“, категоричен бе премиерът Борисов.

СЕБН