ГЕРБ-СДС сформираха парламентарната си група. Председател е Десислава Атанасова, а зам.-председатели – Румен Христов, Тома Биков и Александър Ненков.

Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

„Мисля, че за всички стана ясно какви са манипулациите с машините. Видяха купения вот и тоталния натиск върху ГЕРБ”, каза бившият премиер.

Той цитира изнесените данни преди няколко дни, че в три секции от 39 проверени в чужбина има разминаване между данните от протоколите и машинните разписки за гласуване. Девет секции пък не са предали изборни книжа, сочи контролното преброяване.

По думите му единствено спрямо ГЕРБ има тенденциозно отношение и призова членовете на партията да не се поддават на провокации и да бъдат внимателни.

„Тези избори показаха, че твърдото ядро на партията е по-твърдо, отколкото си мислехме. И въпреки манипулациите, задържанията и разпитите, за да уплашат хората, разликата накрая трябваше да я натаманяват, за да могат „Има такъв народ“ да излязат малко преди нас. А това нямаше никакво значение, защото и да беше обратното, ние нямаше да предложим правителство“, заяви Борисов.

По думите му държавата ще колабира, ако трети път отидем на избори „по вина на Радев“.