Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков уволни двама от заместниците си – Венцислав Катинов и Емил Ганчев. Катинов и Ганчев бяха заместници на Пламен Узунов в МВР в първия служебен кабинет на Румен Радев през 2016 година. Двамата бяха назначени и в служебния кабинет, формиран тази година.

Под въпрос е и поста на главния секретар Петър Тодоров, който също е пловдивски кадър. Единият партньор от управляващата коалиция – Демократична България в лицето на лидера Атанас Атанасов вече изразиха резервите си относно това назначение. След скандала с назначенето на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, премиерът Кирил Петков бе категоричен,  че в министерствата няма да се назначават кадри, свързани с бившата Държавна сигурност, а ако има такива вече назначени, те ще бъдат отстранени.

Междувременно, в рамките на служебния кабинет бяха подменени голяма част от началниците на дирекции, като мнозина смятат, че позициите се поемат от служители, свързани с Узунов, съобщава trafficnews.bg.

генерал агрохимикали

Днес по предложение на Рашков за зам.министър е назначен Стоян Темелакиев, бивш заместник-директор на ГДБОП, а от юли 2020 г до момента заместник главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Междувременно в МВР без много шум започна и освобождаването на служители, навършили пенсионна възраст. По данни на министъра на финансите Асен Василев те са близо 7 000 , като голяма част от тях са на ръководни позиции.