Допусналите нарушения служители в структурите на Министерството на вътрешните работи ще бъдат поканени да напуснат.

Това обяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков на брифинг в Пловдив.

„Ежедневно работим по кадрови въпроси.

Мога да ви кажа, че от днес Софийската градска дирекция има нов ръководител. Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи в центъра на София и то под прозорците на МС, можем да останем равнодушен.

Трябва да изкореним това, Надявам се, че стилът на работа на тези служители трябва да се промени. В закона ясно е разписано какви са правомощията. Но в него не пише, че трябва да се пребиват деца. Докато съм министър – ще бъда безкомпромисен. От днес има понижени директори на областни дирекции и в страната”, каза още Рашков.

По повод началниците на службите за сигурност, които са в неплатен отпуск, Рашков посочи, че според него не е редно ръководителите на важни ведомства в страната да си вземат почивка.

„Премиерът ги покани на среща, но те изпратиха свои заместници. Поканата се повтори – не мога да кажа кога ще се случи срещата, след което ще се вземат законови мерки срещу високопоставени длъжностни лица, които са се отклонили от служебните си места и изчакват, надявайки се, че няма да бъдат освободени от длъжност”, категоричен е министърът.