“ГЕРБ си има премиер, по-добър от мен в момента няма.”,  заяви Борисов във Враца на младежки форум, посветен на борбата с фалшивите новини.

„Две години некадърниците един план не можаха да вкарат, за да вземе България пари. И тези се наричат умни, красиви, професионалисти. И аз говоря само с факти.

ГЕРБ има два варианта, премиер си имаме. Мисля, че по-добър от мен няма. Такова правителство на малцинството едва ли е най-доброто за момента, не е узрял политическия ни елит“, заяви още Борисов.

Като друг вариант Борисов заяви, че може да се излъчи друг премиер, който да обясни на политическите сили, че катастрофата, която предстои ще чудовищна на страната, а България ще остане извън периферията дори.

„Без инат може да се направи правителство“, категоричен е Борисов и допълни, че може да се подпише програма с ясни точки, всеки министър да поеме ангажимент за нейното изпълнение, а когато не се справя ще бъде свален от парламента.

„Ако мислят за хората да седнем и да намерим формула. Петков говори за „антикорупционно правителството на малцинството“, но думата антикорупционно с лицата на Кирил Петков и Асен Василев е несериозно. Те нарушиха основните принципи на правовата държава“, заяви още лидерът на ГЕРБ визирайки всички разкрития и решения на Конституционни съд.

Той допълни, че днес предстои да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, ще се предложат два варианта за премиер, но на фона на кризите и хаоса в момента в държавата, той не вижда по-подготвен за поста министър-председател от него. Все пак е склонен да предложи неутрална фигура, за да има стабилност в държавата.