Строителството в България не е прекъсвало дейност, заради коронавируса.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по Нова.

„Ако други сектори на икономиката в България са прекъснали или са имали затруднения, то строителството е секторът, който е в пълна мобилизация. Не само строителните фирми, които имат големи обекти, но и Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството са в пълна мобилизация за администриране на целия процес“, обясни Аврамова.

Тя уточни, че се извършват ремонтни дейности  в участъка от 13- до 20-и км на магистрала „Тракия“, които ще приключат до края на юни.

Текат ремонти и на магистрала „Хемус“, лот 3.1 на АМ „Струма“, тунел „Железница“, АМ „Европа“ и други.

Министър Аврамова обясни, че текат строителни дейности от 19-и до 37- километър на магистрала „Хемус“, които могат да доведат до затруднения в пътуването до Варна.

 

По думите й епидемията от коронавирус е попречила да бъде направен анализ на ситуацията след въвеждането на ТОЛ системата.

„Това, което сме констатирали като проблем, е обхватът ѝ. Към момента включени в ТОЛ системата са автомагистрали и първокласни пътища. Има области в България, които нямат нито един първокласен път“, коментира регионалният министър.

Аврамова обясни, че ще се водят разговори с превозвачите за промяна на обхвата на системата.

По думите й в следващите дни има предпоставка ВиК – Перник да предложи премахване на водния режим в града.

Това трябва да стане с разрешение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров.