“Тръгнах пеш. Тя мина покрай мен. Обаче аз не знам какво стана, не помня. Не мога да си спомня” – така започва разказът на обвинения в убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров, уловен от NOVA. Той беше екстрадиран от Германия в четвъртък, а вчера бе оставен в ареста в Русе, напомня vesti.bg.

Според информацията, която помества сайтът Северин не помни дали Виктория  го ударила или той нея. Той й казал: “Оглеждай се”, тя му отвърнала, ударил я и после тя се върнала и му отвърнала.  Северин отрича да я е изнасилил, но призна, че е виновен. Той съжалява. “Не мога да повярвам, че аз съм го направил”. Той твърди, че е бил пиян и надрусан след рожден ден.  Въпреки всички събрани доказателства и признанията, все още има хора, които не са напълно убедени, че именно Северин е извършителят на убийството, пише vesti.bg. Взел наркотици, наречени „кристали”.

Адвокатът на Северин обаче го прекъсна и разказът му приключи. Пред полицаите не е говорил за изнасилването на Виктория Маринова. Няма ясно обяснение защо. Факт е обаче, че за него има неоспорими доказателства. Служебният му адвокат Иван Дойнов поиска делото да бъде при закрити врати, за да не станат ясни подробности от разследването. Адвокатът му също поиска той да остане в ареста за постоянно, защото навън би било опасно за него, тъй като може да се стигне до саморазправа. На Красимиров са повдигнати две обвинения – за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Взета му е ДНК проба, а направеният преглед е установил, че физическото му състояние е добро. Северин има право да обжалва наложената мярка в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. До даването на ход на делото той ще остане в следствения арест в Русе.