Солистка в концерта е пианистката Анна Павлова-Лейерер, която пристига от Виена за участие в концерта на Симфониета-Враца „Бетовен и Моцарт“, този четвъртък от 19.00ч., под диригентската палка на маестро Иван Илиев.

Врачанската публика аплодира горещо вълнуващите изпълнения на младата пианистка Анна Павлова по време на първия и гастрол през февруари 2020-та година. В продължение на успешния проект на диригента Иван Илиев и Врачанската симфониета с музика от гениалния немски композитор Лудвиг Ван Бетовен, на 25-ти ноември от 19.00ч. в концертната зала ще чуем две блестящи произведения: Лудвиг Ван БетовенКонцерт за пиано 3 и ВолфгангАмадеус МоцартСимфония 41 “Юпитер.

Билетите за концерта на 25-ти ноември от 19.00ч. „Бетовен и Моцарт“ са в продажба на касата в БилетенцентърГъбкатадо хлХемус, тел. 0896718303, 0899827060.

Концертите на Симфониета-Враца се провеждат при спазване на актуалните разпоредби за вход в залата, с валиден тест или Зелен сертификат за всички зрители, музиканти, технически и салонен персонал.

 

Анна Павлова-Лейерер е родена през 1989 г. в гр. Пенза, Русия. Получава първите си уроци по пиано на 4-годишна възраст. През 2004 г. завършва музикалното училище в класа на Г. А. Гросман. Анна Павлова продължава обучението си в Държавната консерватория в гр. Саратов при проф. Шугом, която завършва с отличие през 2013 година. Известно време остава като преподавател по пиано в консерваторията, но по-късно се премества в Австрия. Завършва частния университет „Антон Брукнер“ през 2016 г. в класа на проф. Олег Маршев. Като солист и като част от различни камерни ансамбли Анна Павлова се изявява успешно в Армения, Австрия, Чехия, Германия, Полша, Португалия, Русия, Украйна и в САЩ, където дебютира със солов рецитал в Карнеги хол, Ню Йорк през 2015 г.

Носител е на редица награди и звания от престижни конкурси по света. Първата печели едва на 8-годишна възраст в Международен конкурс за млади пианисти в Геленджик (Русия) през 1998 г. Сред последните и отличия са:

Първа награда в раздел „Съвременни композитори“ от 21st International Piano Competition “Maria Giubilei” (Sansepolcro, Italy, 2021), Втора награда в VII International Piano Competition ClaMo (Murcia, Spain, 2021), Първа награда и награда на публиката от 2nd International Music Competition Paris (France, 2019), Първа награда от KYIV International Piano Competition 2019 и много други.