В условията на пандемия оркестрантите на видинската симфониета подготвят  два концерта, с които да зарадват почитателите на изкуството. Първият концерт е на 18-ти ноември във Видин, а вторият-  на 19-ти ноември в София, в Национален музей „Земята и хората.“

Двата концерта ще представят една и съща програма и ще зарадват слушателите със съчетание на класически произведения и поп музика. В двата концерта специално участие ще вземе  Петя Буюклиева. Популярната певица ще изпълни свои песни и също така ще бъде солист на едно от класическите произведения „Любовни мечти“ на Франц Лист, което е написано в оригинал за пиано, но в последствие оркестрирано за симфоничен оркестър и глас.

симфониета видин петя буюклиева

В началото на декември симфониетата планира концерт в гр. Враца, като солисти ще бъдат Орлин Горанов и Еделина Кънева. На 16 декември любителите на оперното изкуство могат да се насладят на операта „Риголето“, която ще бъде съвместно изпълнение на Симфониета Видин с различни солисти от оперни театри у нас.

Симфониетата планира и Коледен концерт, чиято програма ще  оповести своевременно на своите почитатели.

Концертите ще бъдат съобразени с всички необходими изисквания, както за оркестрантите, така и за посетителите и при спазване на съществуващите противоепидемични мерки.

Билети за двата концерта могат да бъдат закупени предварително в административната сграда на Симфониетата, както и  на първи етаж в Мол Видин.