На Велики четвъртък, дни преди най-светлия християнски празник Възкресение Христово, 50 самотноживеещи пенсионери и хора с увреждания от цялата община получиха пълни торби с хранителни продукти за празниците.

Даниил Поманов, гражданин на община Козлодуй и администратор на фейсбук групата „Подай Ръка и Предай Нататък”, през месец януари е инициирал акция за събиране на средства, с които да се закупят продукти за самотноживеещи пенсионери и хора с увреждания по случай Великденските празници.

Събраните средства са в размер на 1 610 лв.

Сирене, кори за баница, яйца, ориз, брашно, козунак, олио, бяха част от хранителните продукти, които закупиха служители от дирекция „Хуманитарни дейности”, заедно с Даниил Поманов.

С помощта на ОП „Комунална дейност” продуктите бяха разнесени по домовете на нуждаещите се в града и в населените места на територията на община Козлодуй.

В с. Бутан участие взе и кметът на селото – Кирилка Асенова.

Хората от социалните услуги в с. Хърлец, с. Гложене и с. Бутан също бяха зарадвани с козунаци и яйца.
Възрастните хора останаха приятно изненадани и щастливи от жеста и вниманието. Всички хора в нужда, които получиха продукти, пожелаха на участниците в благородната инициатива да са живи и здрави.

Община Козлодуй благодари на Даниил Поманов и на всички, станали част от това благородно дело – акцията „Подари Великден”.

 

Линк към фейсбук групата „Подай Ръка и Предай Нататък”: https://www.facebook.com/groups/1740556516022386/