„Вярвам във Вас, защото през годините сме заедно и работим за образованието, което ГЕРБ направи свой основен стратегически и национален приоритет“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Враца Петя Аврамова на среща с учители от общината.  

 

В събитието участваха кандидатът за народен представител д-р Владимир Христов и общинският ръководител на ГЕРБ-Враца Калин Каменов. Близо 100 учители и директори представляваха своите колеги, които подкрепят коалицията. 

Петя Аврамова представи накратко приоритетите в сферта на образованието в програмата на ГЕРБ-СДС за бъдещо управление: продължаване на политиката за повишаване на разходите за образование до 5 на сто от БВП, в т.ч. разходите за висше образование до 1 на сто; поддържане нивото на възнагражденията на учителите на 125 % и тези на университетските преподаватели на 140 % над средната работна заплата за страната; продължаване на модернизацията на българските училища, стимулиране и модернизиране на професионалното образование. 

Хаосът, който цари в системата на образованието и в цялата държава в момента беше най-дискутираната тема на срещата.

Учителите споделиха, че управленските решения за системата на образование, на които са свидетели, а и потърпевши днес, са много далече от приоритетната, последователна, стабилна и мотивираща политика, която се провеждаше преди 7 месеца от правителството на ГЕРБ.

 Несъгласни с разделението на родителите на групи в опита за овладяване на COVID кризата, с липсата на нов единен разходен стандарт за образование пред прага на следващата финансова година, с липсата на действия за стартиране на оперативните програми, учителите изказаха опасенията си за сектора на образование и неговото бъдеще. 

Убедени, че не с омраза, не с противопоставяне, а с обединение и зачитане на човешкото достойнство, страната може да се справи с кризата, учителите засвидетелстваха подкрепата си за ГЕРБ-СДС за парламент и на кандидатпрезидентската двойка на проф. Герджиков и полк. Митева на предстоящите избори. 

„След 32 години демокрация, отново гледаме призрака на Жан-Виденовата зима. Вижда се по галопиращата инфлация, по ширещата се пандемия, вижда се, че пред  хората липсва перспектива“, каза кандидатът за народен предствител д-р Владимир Христов. 

„Усилията на Общината за подкрепа на образованието могат да продължат, при условие, че държавата продължи с подкрепата си за общините и даде шанс на оперативните програми да стартират. За първи път България има възможност да избере за президент учен, който също като нас вярва, че образованието е ключът към решаването на всички проблеми.

С доверието към ГЕРБ-СДС  и кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева ще върнем стабилността в България и спокойствието на хората да живеят и работят нормално“, сподели с учителите Калин Каменов.

„Не само системата на образованието, но и цялата държава е блокирана в момента. Убедена съм в разумния избор, както на заетите в сферата на образованието, така и на всички българи. Сигурна съм, че тази неделя всички ние ще бъдем победители в името на България с № 15 за президент и № 32 за парламент“, заяви в края на срещата Петя Аврамова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!